Printable Version of Topic

Click here to view this topic in its original format

Unmanned Spaceflight.com _ Forum Maintenance _ Website issues

Posted by: Floyd Jan 21 2018, 05:11 PM

On my profile, I tried to change my web link to a secure site starting "https://www...." The unmanedspaceflight software keeps adding "http://" in front of the https:// creating garbage. Any solution or should I give up on the link?

Posted by: nprev Jan 21 2018, 11:03 PM

We'll check it out; hang tight. smile.gif

EDIT: Okay, this should be a simple user fix. When you select the "Insert Link" button the popup will automatically populate it with an "http://". All you have to do is delete that & then paste in your desired link. https://www.yahoo.com.

Posted by: Floyd Jan 22 2018, 10:23 PM

We may be talking about two different links. From UnmannedSpaceflight.com I click on My Controls at top. On that page I select Edit Profile Information. There is a box called Your website url. That box has the incorrect link "http://https://www.forsyth.org/person/scientist/floyd-dewhirst". When I delete the http:// the remainder of the address is fine, but when I save it, it always adds back the http:// in front of the https://

Posted by: PaulH51 Jan 23 2018, 12:40 AM

QUOTE (Floyd @ Jan 23 2018, 06:23 AM) *
We may be talking about two different links. From UnmannedSpaceflight.com I click on My Controls at top. On that page I select Edit Profile Information. There is a box called Your website url. That box has the incorrect link "http://https://www.forsyth.org/person/scientist/floyd-dewhirst". When I delete the http:// the remainder of the address is fine, but when I save it, it always adds back the http:// in front of the https://


I had the same issue with my link to facebook, but if you enter your http://www.forsyth.org/person/scientist/floyd-dewhirstwithout the 's' (using the default http) it will be accepted by UMSF. Then when any users select the link in your posts etc they will automatically be directed to your hhtps page.

Posted by: Floyd Jan 23 2018, 01:20 AM

Thank PaulH51 Simple fix

Posted by: nogal Jan 27 2018, 11:20 PM

Perhaps I'm mistaken but I think not: it seems that UMSP's https support has been discontinued.
Some months ago I started to receive a warning from the browser, when logging on, that the connection to the site is not encrypted, so the password is transmitted on the clear. The http port is being used.
Trying to connect via https gives the following error code: SSL_ERROR_RX_RECORD_TOO_LONG
Should someone look this up? Thanks
Fernando

Posted by: RoverDriver Jan 29 2018, 11:55 PM

QUOTE (nogal @ Jan 27 2018, 03:20 PM) *
Perhaps I'm mistaken but I think not: it seems that UMSP's https support has been discontinued.
Some months ago I started to receive a warning from the browser, when logging on, that the connection to the site is not encrypted, so the password is transmitted on the clear. The http port is being used.
Trying to connect via https gives the following error code: SSL_ERROR_RX_RECORD_TOO_LONG
Should someone look this up? Thanks
Fernando



According to this URL, this error message appears while using firefox when the destination server has an incorrect definition of the SSL certificate:

https://www.namecheap.com/support/knowledgebase/article.aspx/807/2223/firefox-error-code-sslerrorrxrecordtoolong

So, unless there's a problem with the redirection from http to https, it seems possible it is a problem with the server your link goes to, not UMSF?

Paolo

Posted by: nogal Jan 30 2018, 12:26 AM

Hi Paolo, thanks for the reply.
Perhaps I didn't explain conveniently. The error message maybe a Firefox one but the problem also happens with Edge and Chrome (all in Windows).
If I enter http://www.unmannedspacefligt.com it works fine. If I enter https://www.unmannedspaceflight.com then I get the error. It is an SSL problem. It is not possible to log in securely to UMSF. So information may be compromised, the password for instance.
I think we used to be able to log in securely and that changed some time ago. So perhaps the SSL got misconfigured somehow? Thanks
Fernando

Posted by: RoverDriver Jan 30 2018, 01:25 AM

QUOTE (nogal @ Jan 29 2018, 04:26 PM) *
...
If I enter http://www.unmannedspacefligt.com it works fine. If I enter https://www.unmannedspaceflight.com then I get the error. It is an SSL problem. It is not possible to log in securely to UMSF. So information may be compromised, the password for instance.
...


Ah, I was confused by the previous poster issues. Telnetting to port 443 it really seems like the https protocol is disabled.

Paolo

Posted by: mcaplinger Nov 19 2018, 03:50 PM

I'm having a hard time adding attachments over on the Insight thread. The upload seems to work but when I try to download, I just get an error message about not having permissions.

Posted by: nprev Nov 20 2018, 02:36 AM

Whups....looks like a setting was wrong. Try it now.

Posted by: Gerald Nov 20 2018, 02:41 AM

It's working now, when I'm logged in. It didn't work without login.

Posted by: nprev Nov 20 2018, 02:42 AM

Good. It shouldn't work otherwise. smile.gif

EDIT: Whoops!!! Sorry, you were right, Gerald. Fixed it again, this time the right way; should be able to do downloads now whether or not you're logged in.

Powered by Invision Power Board (http://www.invisionboard.com)
© Invision Power Services (http://www.invisionpower.com)